سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پیاده تا عرش
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 86 فروردین 27 توسط فاطمه ایمانی | نظر

آیا زیارت عاشورا خشونت زا است؟

خشونت از دیدگاه اسلام محکوم است، مگر جایی که اسلام اجازه داده باشد و آن برخورد با انسان های قانون گریز و فاسد و ظالم است.

اگر ما در زیارت عاشورا بر خاندان بنی امیه، بنی مروان، آل زیاد، معاویه، یزید، شمر، عمر بن سعد و کسانی که آن جنایتکاران عالم را کمک و همراهی کردند، لعنت می فرستیم و از خداوند قادر می خواهیم این انسان های آلوده را از رحمت خویش دور گرداند، بدین سبب است که این ها نه تنها خود، جنایات فراوانی به انسانیت روا داشتند بلکه راه فساد و فحشا و عیاشی و تجاوز به حقوق مردم را به دیگران آموختند.

این ها بودند که با انواع مکر و حیله و فریب، نگذاشتند چهره های نورانی و ملکوتی انسان های لایق و شایسته پیامبران و ائمه اطهار ظهور کنند و حکومت را برای اداره جامعه در دست گیرند.

از سوی دیگر خیانت آنها به انسانیت منحصر به یک عصر نبود، بلکه به تمام انسان ها در تمام عصر ها خیانت کردند، لعنت خداوند هم بر آنان منحصر در یک زمان نیست، بلکه در هر عصری مردم باید بر آنان لعنت بفرستند.

زیارت عاشورا نه تنها خشونت زا نیست، بلکه روحیه شجاعت، غیرت، نشاط، غرور، استقلال طلبی، آزادی خواهی و حماسه را به جامعه تزریق می کند. دشمنان اسلام که به این موضوع پی برده اند، از آنجا که نمی توانند به طور مستقیم مردم را از زیارت عاشورا جدا کنند، از الفاظ زیبا و مورد قبول همگان بهره می جویند و زیارت عاشورا را خشونت زا معرفی می کنند تا این سلاح معنوی را از ما بگیرند.

پیام و هدف عمده زیارت عاشورا

زیارت عاشورا دو پیام عمده دارد: یکی « تولّی » و دیگری « تبرّی ».

تولّی یعنی دوست داشتن اهل بیت علیهم السلام و انسان های خوب و شایسته و طرفدار حق و عدالت.

تبرّی یعنی بیزار بودن از دشمنان خاندان عصمت و طهارت و بیزار بودن از آدم های فاسد و ظالم و متجاوز به حقوق دیگران.

زیارت عاشورا همه انسان های عاقل و با وجدان را به گسترش عدالت و مبارزه با ظلم و ستم دعوت می کند.

فلسفه خواندن زیارت عاشورا:

یکی از فواید زیارت ها به ویژه زیارت عاشورا الگودهی در تمام ابعاد و زوایای زندگی است. در زیارت عاشورا می خوانیم:

« اللّهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد »

« پروردگارا! زندگانی مرا مانند زندگانی حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم و اهل بیت عصمت علیهم السلام و مردن مرا مردن حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم و خاندان پاک و مطهرش قرار ده! »

زمانی که کسی این سخنان را خالصانه گفت و ارتباط روحی و معنوی با پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم و حضرت علی علیه السلام و سایر ائمه، به ویژه امام حسین علیه السلام پیدا کرد، از آن پس سعی می کند مانند آنها مطیع و عاشق خدا باشد و جز از او نهراسد و از فاسدان و ظالمان ترسی به دل راه ندهد و در مقابل آنان سر تعظیم فرود نیاورد.

این روحیه به برکت خواندن خالصانه « عاشورا » به دست می آید. انقلاب اسلامی ایران به برکت همین زیارت عاشوراست که تا کنون سرافراز و پابرجا مانده است و دشمنان از این همه ابهت و یکپارچگی می ترسند.

برگرفته از کتاب « پاسخ به پرسش های جوانان» - جلد دوم – نویسنده: اسد ا... محمدی نیا





طبقه بندی: فلسفه،  زیارت عاشورا،  خشونت،  اسلام،  لعن و نفرین،  تولّی،  تبرّی،  عدالت
مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
.:
By Ashoora.ir & Blog Skin :.